8 december 2012
15:30

Alunda IBF U

Referat: Midas IBK - Alunda IBF U

Skön seger. Alunda är alltid en svår motståndare. En snabb sammanfattning är att vi för spelet , dom kontrar och har en duktig målvakt som håller ner siffrorna samtidigt som vi missar mycket. Tomi snappar upp en boll framför deras mål och vi tar ledningen i 6:e minuten. Dom kontrar och trycker in 1-1 i 12:e minuten.
I periodpaus bestäms att vi måste komma närmare varandra i anfallszon för att inte tappa bollen så lätt till Alunda.
Andra börjar perfekt. 25 sekunder går och vi tar ledningen med 2-1 genom Anton. Perioden är den första lik tills Acke påpassligt rundar deras duktige målis till 3-1.

Period 3. Deras taktik är att så fort som möjligt skicka in bollen mot vårat mål och sen försöka forcera in den. Det lyckas till viss del, de reducerar i 6:e minuten. Vi förstår tidigt att vi måste stressa deras uppspel snabbt för att minimera hotet framför vårt mål. Vi utökar ledningen med både 4 och 5-2 innan de åter reducerar i 14.e minuten.

En stabil insats trots spelare på ovana positioner. Vi missar mycket men vi springer också snabbt upp på deras skyttar för att skydda eget mål, det är bra.
Som vanligt gör hela laget en stabil insatts. Extra plus till Tomi som fick betalt för sitt slit och gör 2 mål och till Samuel som, trotts några små missar, tar för sig mer och mer och fick en ass.